נחשון

אודות נחשון

על האתר

נחשון" - קידום מצוינות בפריפריה באמצעות חונכות וירטואלית
תוכנית נחשון, שפותחה ע"י מטח, הינה מיזם חדשני, אשר במסגרתו סטודנטים מצטיינים חונכים תלמידים באמצעות טכנולוגיות מתקדמות של הוראה וחניכה מרחוק, המאפשרות תקשורת סינכרונית ותקשורת א-סינכרונית.
אוכלוסיית היעד של התוכנית הינה תלמידים הלומדים בבית-הספר העל-יסודי, שהינם בעלי יכולת להגיע ללימודים מוגברים בתחומים מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה ותנ"ך ואשר אינם מגיעים לכדי מימוש יכולת זו מסיבות שונות.
מטרתה העיקרית של התוכנית היא הגדלת מספר התלמידים הניגשים לבגרות מוגברת בתחומים אלה וקידום הישגיהם.
בין מטרותיה הנילוות של התוכנית נמנות, בין היתר, העלאת רמת המוטיבציה של התלמידים, חיזוק דימויים העצמי, זימון מפגש עם דמות המהווה מודל לחיקוי עבור התלמידים ופתיחת שערי האקדמיה בפניהם.
ייחודה של תוכנית "נחשון", הוא השימוש המיטבי בטכנולוגיה, המאפשר ל"הביא" אל הפריפריה מנחים שהם סטודנטים מצטיינים מפקולטות מובילות באקדמיה, השימוש בחומרי למידה עדכניים ומותאמים לצרכים המשתנים וכן הלימוד בקבוצות הומוגניות קטנות המונות כ- 3-4 תלמידים.
תוכנית נחשון הוכיחה את עצמה במהלך השנים האחרונות כתומכת בלמידה ומשפרת באופן משמעותי את הישגי התלמידים.
מממצאי ההערכה שנערכו עולה, כי 91% מבין התלמידים שהשתתפו בפרויקט לפחות שנה אחת זכאים לתעודת בגרות ויותר משני שלישים מהתלמידים שנבחנו קיבלו ציון של 80 ומעלה.
בשנת 2008 נבחרה תוכנית נחשון להשתתף בתערוכת "מרחבי המחר" אשר יזם נשיא המדינה, מר שמעון פרס.
במסגרת זו, הוצגה התוכנית כאחד מהמיזמים המובילים, אשר יש בהם כדי לשנות את פניו של ה"מחר".

צור קשר

סיגל עצמון, מנהלת פרויקט נחשון - sigala@cet.ac.il
שלומי נמיר, מנהל צוות רכזים - shlomin@cet.ac.il

מידע משפטי

הגנה על פרטיות

התכנים שאתם מציגים באתר מטח חשופים לעתים לכל משתמשי האינטרנט.
הקפידו שלא למסור פרטים אישיים, כדוגמת כתובת או מספרי טלפון, ואף שלא להציג באתר תמונות שלכם, של חבריכם, אחיכם ואחיותיכם, ושל ילדים שהם מתחת לגיל 18.
בתי הספר מתבקשים להחתים את ההורים על אישור להשתתפות ילדיהם בפעילויות באתר האינטרנט. לקבלת הטופס - לחצו כאן

צוות מטח ישמח לעזור לכם בכל פנייה ובקשת עזרה.
ניתן לפנות לעזרה והתייעצות למרכז התמיכה הטכנית של מטח:

Webs@cet.ac.il

תנאי השימוש

באתר תכנים רבים הכוללים מאמרים, כתבות, תמונות, איורים, גרפיקה, קובצי קול, סרטוני אנימציה וכדומה, המוגנים על פי דיני זכויות יוצרים. ניתן להשתמש בהם (להיעזר, להעתיק, לשנות, להדפיס, לקשר וכדומה) רק על פי הרשאה מפורשת של בעלי זכויות היוצרים.
האתר נועד לשימוש אישי ולא מסחרי.

אנא קראו תנאים אלו בעיון, שכן השימוש באתר ובתכנים המוצגים בו מהווה הסכמה מצידכם לתנאים הכלולים במסמך זה.
  1. הנכם רשאים להשתמש בתכנים (תמונות, טקסטים, קישורים) אך ורק למטרות פרטיות, אישיות ולצורכי לימוד בלבד (לכתיבת עבודות, להכנת שיעורי בית, להכנת מצגות, למתן קישורים וכדומה).
  2. אינכם רשאים להעתיק, להפיץ, לשדר, להציג, לשכפל, לפרסם, להשתמש או לאפשר לאחרים להשתמש בכל דרך אחרת בתכנים מתוך האתר, בפרסומים אלקטרוניים, בפרסומי דפוס וכדומה, לכל מטרה, בין שהיא מסחרית ובין שאינה מסחרית, שאינה לצורך שימושכם האישי והפרטי כמו שפורט בסעיף 1.
  3. באתר מתפרסמים תכנים רבים שמקורם בעבודות תלמידים המשתמשים באתר ובכלים שאותם האתר מציע. תכנים אלה מתפרסמים בקהילות, בפורומים, בצ'אטים, ובשירותים אחרים המאפשרים לכם להזין לאתר זה תכנים שהם פרי יצירתכם. מטח אינו נושא בשום אחריות לתכנים אלו, והאחריות הבלעדית להם ולכל תוצאה הנובעת מהם – חלה על המשתמש שמסר אותם לפרסום.
    אם יתברר כי תכנים אלו מפרים זכויות יוצרים או פוגעים בזולת מבחינת שמו הטוב או פרטיותו, מטח רשאי להסירם לאלתר מהאתר. כמו כן, מטח רשאי להורות לכם לבטל כל קישור עמוק, לפי שיקול דעתו, אם הקישור פוגע או מפר זכויות יוצרים. במידת הצורך יסיר מטח את הקישור בעצמו.
  4. כשאתם מציגים תכנים באתר אנו מבקשים מכם לוודא שאינם שקריים או מטעים, מעליבים או מטרידים, מאיימים או מפרים זכויות של הזולת על פי דין.
  5. התכנים שאתם מציגים באתר חשופים לעתים לכל משתמשי האינטרנט. לכן אנו מבקשים מכם שלא למסור פרטים אישיים כדוגמת כתובת או מספרי טלפון, ואף שלא להציג באתר תמונות שלכם, של חבריכם, אחיכם ואחיותיכם, ושל ילדים מתחת לגיל 18.

צוות מטח ישמח לעזור לכם בכל פנייה ובקשת עזרה.
ניתן לפנות לעזרה והתייעצות למרכז התמיכה הטכנית של מטח

Webs@cet.ac.il

עזרה

תמיכה טכנית

לסיוע בתקלות טכניות עומד לשירותכם מרכז התמיכה:
בימים א - ה, בין השעות: 20:30-08:00 ובימי ו' עד 13:00.
טלפון: 6200622–03 ובמייל: webs@cet.ac.il

בעת שיחה עם נציג תמיכה, לחץ כאן להורדת קובץ שיאפשר סיוע מרחוק.
לחץ כאן להורדה ישירה של תוכנת הסנטרה(centra)
נתקלתם בבעיה כלשהי? כאן תוכלו למצוא תשובות לכל השאלות הנפוצות, מדריכים ועזרים נוספים.